Home Activiteiten Contact

VPLS is gespecialiseerd in het aanboren van leidingen. Deze techniek kan worden toegepast om aftakkingen op leidingen te realiseren zonder dat de leiding uit bedrijf hoeft te worden genomen. Ook wordt de aanboortechniek gebruikt om vanuit deze aanboring de leiding af te stoppen met speciale blazenlanzen. Het is dan niet noodzakelijk om de leiding voor een reparatie helemaal leeg te maken. Dit levert besparing door minder inzet van pompcapaciteit en alternatief afvoeren van afvalwater. Het levert ook  tijdwinst waardoor de duur van de buitendienststelling van een leiding kan worden verkort.

Aanboortechniek en het afstoppen van leidingen kan voor nagenoeg alle materialen worden toegepast zoals staal, beton, kunststof, gietijzer en GVK.


VPLS kan middels aanboortechniek een aftak creëren tot maximaal DN-maat van 1000mm en kan een leiding dichtzetten tot een DN-maat van 1800mm.

De mogelijkheden en toepassingen zijn afhankelijk van de materiaalsoort, type verbinding, ontwerp- en bedrijfsdruk en het medium in de leiding.


Voor vragen, advies en/of specifieke problemen verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Contact